Om oss

Letar du efter information om utbildningar? Vill du veta vad som gäller för att studera i Sverige och hur du blir antagen inom olika utbildningsnivåer? Vill du söka in på en gymnasial utbildning, en yrkeshögskoleutbildning eller en högre utbildning? Oavsett område eller anledning till varför du hamnat här hos oss så är den här hemsidan för dig!

Vi har samlat information gällande utbildning på grundnivå, gymnasienivå samt högskolenivå. Du finner artiklar om skillnader mellan privat och kommunal skola, vad som gäller för utbildning utomlands och vad som gäller vid antagning. Vi har därför skapat en plattform för dig som letar efter nya utbildningsmöjligheter och behöver inspiration och information för att fatta rätt beslut gällande din framtid. I Sverige finns det 16 universitet och 31 högskolor, vilket innebär många alternativ för dig book-296696_960_720som student. Universiteten och högskolorna finns utspridda runt om i Sverige och har olika inriktningar. Många av lärosätena är generella och erbjuder utbildning inom många områden. Vår plattform finns till för att guida dig gällande vad som passar din profil och dina kunskaper. Utöver detta så har vi en stark redaktionell inriktning som ger besökare inspiration, råd, guider samt fakta för att hjälpa blivande studenter att lättare ta ett beslut.

Vi finner det viktigt att alla har rätt till korrekt information och samlar därför även olika rapporter, artiklar och undersökningar som är genomförda under den senaste tiden. När det gäller att bestämma sig för vilken utbildning som passar bäst för dig är all information välkommen! Vi ger dig även studietips, vad man bör tänka på när man ska förbereda sig inför prov och förklarar skillnaderna mellan att studera på distans eller vid ett lärosäte. Alternativen för dig som elev är många och vi vill hjälpa dig på vägen till rätt val!

En av siterna som hjälper oss att hålla den här siten igång är bastatesten.se. Kan verkligen rekommendera er att kolla in den på dirren!

Välkommen till oss, hemsidan som hjälper dig till rätt studieval!