Blandat

Hur du klarar av allergier

Written by admin

Det har blivit ganska vanligt med allergier av olika slag. Runt en tredjedel av befolkningen beräknas vara allergisk. Men alla allergier är inte likadana. En del har svåra symptom, de kan dö om de kommer i kontakt med vissa ämnen. Andra mår bara lite dåligt, vilket egentligen inte är så bara. Att lida av allergi kan vara både jobbigt och farligt. Det bästa är om du kan undvika de ämnen som ger dig allergi.

Pollen är en vanlig källa till reaktioner hos folk. Eftersom det finns så många olika växter som har pollen kan symptomen hålla i sig under lång tid. Andra tål inte vissa matvaror, som nötter eller ägg till exempel. Parfymer, rök och annat som finns i luften kan vara provocerande för en del människor. Men något som alla mår dåligt av är mögel och föroreningar.

Skapa en sund miljö

Det är inte så lätt att göra någonting åt luftföroreningarna utomhus. Genom att åka kommunalt kan du bidra till att luften blir sundare, men det räcker bara till en viss grad. Däremot kan du göra mer åt luften inomhus, både i hemmet, skolan och på jobbet. Anlita någon som kan göra en avvägning, och komma upp med praktiska lösningar. Avfuktningsteknik AB kan du lita på.

Frisk luft är ett måste, men du vill inte ha det dragigt. Luften ska cirkulera och hela tiden vara syrerik, förutom att den inte ska innehålla något som kan göra dig sjuk. Det lönar sig att installera ett bra system för ventilation. Samtidigt gäller det att hålla utsikt efter sådant som kan påverka din hälsa negativt. Enligt Expressens artikel är det fullt med fukt och mögel i kinesiska muren.

Ett nytt klimat

På grund av klimatförändringarna har ett antal villaägare upptäckt fukt och mögel. I hus där det aldrig varit något problem tidigare. Det handlar bland annat om att de torra och kalla vintrarna är ett minne blott i stora delar av landet. Byggnaderna får aldrig en chans att torka ut, utan är alltid varma och fuktiga. Det kan lätt bli en grogrund för otrevligt sällskap, som mögel.

För att motverka det måste du vara uppmärksam. Det går att göra ett hus mer allergivänligt med bland annat bättre ventilation. Ventileringen är grundläggande, men så är även inspektioner. Se till att verkligen syna ditt hus i sömmarna, och då framför allt på kallvindar och i källarutrymmen. Det finns firmor som specialiserat sig på det här, du behöver inte göra det själv. De har till och med instrument som mäter hur pass sund din luft är.

Ett liv utan allergi

Det är inte lätt med allergier. Därför bör du göra vad du kan för att inte försämra eller utveckla dem. Med en sund innemiljö kommer du långt, speciellt i byggnader där du tillbringar mycket tid. Det kostar inte så mycket att kontrollera och uppgradera ditt hem. I gengäld kan du eventuellt få ett liv helt utan allergier. Vilket är väl värt din investering.

About the author

admin