Blandat

Dofter – Vad kan påverka doften inomhus

Written by

Funderar du på att byta till Vape från vanliga cigaretter? Detta är ett positivt beslut för din hälsa och det är även bra för de som är i din närhet. Om du bryr dig om dig själv och de runt omkring dig bör detta vara ett självklart beslut. Att sluta röka kan vara väldigt svårt, som tur är om du istället väljer att vapea kommer du inte att märka av sideffekterna som kommer med att sluta röka lika mycket. Du kommer fortfarande få i dig det nikotin du behöver och därför vänjer du dig av endast med den farliga tobaken som finns i cigaretter.

Ingen passiv rökning

En otroligt stor fördel för dig som väljer att byta till en vape från en vanlig cigarett är att du inte kommer utsätta de du älskar och bryr dig om för passiv rökning. Om du är nybörjare på vape har du säkert många frågor, bland annat undrar du säkert om det luktar och om doften håller sig kvar i kläderna. Detta gör det inte, vape luktar under tiden du röker det, men det luktar absolut inte som en vanlig cigarett. Istället kan du välja mellan många olika smaker vilket gör att det blir extra roligt att byta, det finns till och med tobaksmak om du så skulle föredra. De allra flesta väljer dock att till exempel röka hallon, citrus, coca cola eller kanske blåbärsmuffin. Dessa smaker luktar ofta väldigt gott även om det är en smaksak.

Skillnaden mellan DL och MTL

Du kanske även undrar vad DL och MTL är och vad dessa uttryck står för. Det viktiga är att du vet skillnaden mellan DL vs MTL för att du ska kunna välja rätt. MTL står för mun till lunga medan DT står för direkt lunga. När du använder en MTL vape innebär detta att du håller ångan en stund i munnen innan dess att du drar ned den i lungan medan med DT andas du in direkt i lungorna. DT upplevs av många som mycket starkare och vilken som passar sig beror lite på vilken typ av rökare som du är. Oavsett kan det vara en bra idé att börja med en MTL vape för att du ska kunna vänja dig vid att vapea, de allra flesta brukar nämligen föredra denna metod för vaping.

När du väljer dig av rätt metod blir det plötsligt lättare att fimpa cigaretten för gott. Genom att endast andas in vattenånga kan du känna dig trygg med att du endast får i dig nikotin. De flesta som vapear upplever snabbt en förbättring av hälsan, konditionen, lukt och smak. De orkar mer och mår bättre. En del upplever en avvänjningsperiod när man byter från ciggaretter till e-ciggaretter medan andra upplever att de inte känner behov av en cigarett alls. En god fördel med e-cigaretter är att detta fungerar bra även när du vill sluta helt med nikotin, anledningen är nämligen att du själv kan bestämma nivån nikotinhalten i din e-cigarett. Därför är det lätt att trappa ned.

About the author